Посол: Меркель має поставити Путіна на місце і змусити до миру

Четвер, 22 серпня 2019, 11:11

Посол України у Німеччині Андрій Мельник заявив, що канцлерка Ангела Меркель повинна використати свою політичну вагу, аби вказати Путіну його місце і нарешті досягнути миру в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це дипломат розповів в інтерв’ю німецького регіонального телеканалу MDR, текст якого оприлюднено на сайті посольства в середу.

Зеленський вимагає зустрічі лідерів Нормандського формату у зв’язку з загибеллю військових

За його словами, остання "нормандська зустріч" на найвищому рівні відбулася ще 3 роки тому. З того часу Росія ігнорувала виконання Мінських домовленостей, відтак необхідна нова зустріч, щоб змусити Путіна до миру.

"У цьому федеральний канцлер Ангела Меркель, як і раніше, відіграє центральну роль, і ми, українці, сподіваємося, що вона поставить на шальки терезів всю свою політичну вагу, щоб вказати Путіну його місце і нарешті досягти прогресу", - сказав дипломат.

Мельник висловив сподівання, що внесок Берліна у врегулюванні конфлікту на Донбасі буде ще більше посилений. 

"Зараз нам знову потрібна нова динаміка, знову потрібен тиск, бо ми ж бачимо, що без політичного тиску справа майже не просувається... Санкції мають бути розширені, щоб Путін зрозумів, що треба врешті діяти, а не тільки викручуватися", - додав посол.

Макрон поговорив з Путіним про "нормандський формат"

Нагадаємо, Владімір Путін на пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном у понеділок заявив, що перед зустріччю у "нормандському форматі" на рівні лідерів Україні слід зробити низку кроків.

Путін також відзначив "обережний оптимізм" після розмов із Зеленським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.