У Римі заборонили сидіти на знаменитих Іспанських сходах: штраф до 400 євро

фото
Четвер, 8 серпня 2019, 10:00

У Римі поліція почала патрулювання на знаменитих Іспанських сходах, щоб домогтися виконання постанови, яка забороняє сидіти, пити та їсти на одному із символів вічного міста.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Іспанські сходи були побудовані архітектором Франческо де Санктісом між 1723 і 1726 роками. Вони пов'язують вхідний портал церкви Триніта деї Монті та Іспанську площу. Сходи відомі тим, що з’явилися у кінофільмі "Римські канікули" з Грегорі Пеком та Одрі Хепберн.

 

Проте з 8 липня сидіти, їсти та пити на сходах – заборонено. Порушення заборони може призвести до штрафу в розмірі до 400 євро. Постанова міської влади також поширюється на інші популярні об'єкти в Римі, такі як фонтан Треві.

Міська влада каже, що закон застосовується в повному обсязі з моменту його набуття чинності. Проте тільки цього тижня поліцейських у жовтих жилетах спрямували до Іспанських сходів, щоб візуально забезпечити дотримання заборони.

Рим, одне із найстаріших міст світу, докладає багатьох зусиль для приборкання небажаної поведінки туристів та захисту історичних пам’яток.

Також заборонено сушити білизну на балконі, якщо видно з вулиці; поливати рослини на балконах, коли це призводить до потрапляння води на громадську територію внизу; купатися у фонтанах; перетягувати колісні валізи по історичних сходах; з'являтися у публічних місцях без сорочки та дотикатися ротом до фонтанів з громадською водою.

Несанкціоновані продавці квитків, їжі та напоїв, люди, які збирають натовпи, та люди, які вбираються римськими центуріонами, також ризикують отримати штраф.

У таких містах як Венеція і Флоренція заборонені поїздки на гондолі без сорочки і трапези на східцях церкви.

Німецьку пару минулого місяця оштрафували на 950 євро у Венеції за приготування кави біля знаменитого моста Ріальто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.