Уряд Джонсона програв перше ж голосування після відновлення роботи парламенту

П'ятниця, 27 вересня 2019, 14:49

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон програв перше ж голосування в парламенті після повернення депутатів до роботи у зв'язку з рішенням Верховного суду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Депутати проголосували в четвер проти прохання уряду зробити наступного тижня триденну перерву в роботі парламенту через проведення щорічної конференції Консервативної партії.

Прем’єр Британії розгнівав парламент, згадавши вбиту депутатку в контексті Brexit

Урядову пропозицію в підтримку короткої парламентської перерви відхилили 306 голосами проти 289.

Зазвичай перерви в засіданнях легко ухвалювалися і голосування вважалися формальністю, але опозиційні партії об'єдналися, щоб заблокувати триденну перерву на знак протесту проти п'ятитижневого призупинення роботи парламенту, ініційованого урядом на початку вересня.

У вівторок це рішення було визнано незаконним у Верховному суді і депутати повернулися до роботи.

Це вже сьома поразка Джонсона в парламенті. Голосування не означає, що конференція консерваторів не відбудеться, але тепер депутати цієї партії зіткнуться з труднощами при поїздках туди і назад з місця проведення в Манчестері, назад у Вестмінстер, якщо вони будуть зобов'язані брати участь в голосуванні.

Нагадаємо, парламент був призупинений за порадою Джонсона і схваленням королеви Єлизавети з 10 вересня по 14 жовтня. 31 жовтня Британія має вийти з ЄС.

4 вересня парламент Британії прийняв законопроєкт, який блокує "жорсткий" Brexit. Після цього прем'єр-міністр Борис Джонсон запропонував провести дострокові вибори, але депутати двічі відхилили цю ініціативу.

Читайте також: "Тактична перемога чи стратегічна поразка: що вирішив британський парламент щодо Brexit"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.