Кремль: телефонні розмови Трампа і Путіна можуть бути розкриті лише за згодою РФ

Понеділок, 30 вересня 2019, 16:21

Кремль заявив у понеділок, що Вашингтону знадобиться російська згода на публікацію стенограм телефонних бесід між президентом США Дональдом Трампом та його російським колегою Владіміром Путіним.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Голова комітету з розвідки Палати представників США заявив в неділю, що Конгрес має намір отримати доступ до телефонних розмов Трампа з Путіним та іншими світовими лідерами, посилаючись на занепокоєння, що американський лідер міг поставити під загрозу національну безпеку.

Зеленський заявив, що Україна не веде розслідувань за наказом інших країн

На запитання про ці коментарі речник Кремля Дмитрій Пєсков сказав журналістам, що Росія буде готова обговорити цю тему з Вашингтоном, якщо той надішле Москві сигнал, але зазначив, що такі розкриття не є нормальною дипломатичною практикою.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Білий дім обмежував доступ до розмов Трампа з Путіним. Помічники Трампа вважали, що з огляду на зміст розмов вони не мають стати публічними.

Нагадаємо, Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.