В Брюсселі відхилили нові пропозиції Британії щодо Brexit - Reuters

Четвер, 3 жовтня 2019, 12:19

У Брюсселі відкидають нові пропозиції Британії щодо Brexit, заявляючи, що вони недостатні, аби стати основою для повноцінної угоди.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Дипломати і чиновники кажуть, що пропозиція, висунута в середу британським прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, має бути переглянута, бо в цьому вигляді вона не приведе угоди про Brexit.

Уряд Британії представить парламенту останні пропозиції щодо Brexit

ЄС спочатку офіційно заявив, що проаналізує план Джонсона, та що він має певні проблемні моменти. Але дипломати і чиновники ЄС, що мають справу з Brexit, дали зрозуміти, що вони вважають пропозиції не більше, ніж відправною точкою для нових переговорів.

"Вона (пропозиція) не містить доброго рішення для митниці. І вона встановлює жорсткий кордон на острові Ірландія", - сказав високопоставлений чиновник ЄС.

"Це потрібно докорінно переробити", - сказав дипломат ЄС, зазначивши, що залишилося мало часу до саміту лідерів ЄС щодо Brexit, який відбудеться за два тижні.

Група Європейського парламенту з питань Brexit (BSG) зустрілася в середу з переговірником з питань Brexit Європейської комісії Мішелем Барньє, щоб обговорити британську пропозицію.

"Первинна реакція BSG полягала в тому, що ці пропозиції не можуть стати основою для угоди, на яку парламент може дати згоду до кінця місяця", - йдеться у проєкті заяви групи, яку бачило агентство Reuters.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.