Україна очікує вилучення Мазура з розшуку Інтерполу найближчим часом – МЗС

Вівторок, 12 листопада 2019, 14:45

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що Україна очікує вилучення ветерана АТО Ігоря Мазура з розшуку Інтерполу після відповідного звернення МВС.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеркаль сказала на брифінгу у вівторок у Києві.

"Я щойно мала контакт з Геращенком (заступником глави МВС. – Ред.), і він сказав, що Мазур має бути знятий з цього переліку найближчим часом", - зазначила Зеркаль.

Мазура віддали на поруки українського генконсула у Польщі

"Ще в суботу вони подали подання і очікують найближчим часом, що генеральний секретар Інтерполу прийме відповідне рішення", - додала вона.

У МВС раніше повідомили, що Ігоря Мазура затримали не на підставі встановлення червоної картки, а шляхом пред'явлення циркулярного повідомлення, поширення якого було обмежене певними країнами.

Ігоря Мазура затримали напередодні в Польщі на КПП "Ягодин-Дорогуськ" на запит Росії через канали Інтерполу. РФ звинувачує Мазура в участі в боях на площі "Мінутка"у Грозному в Чечні.

У Польщі затримання Мазура назвали технічним, пообіцяли гарантувати захист

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що польські органи влади ухвалять рішення щодо Мазура відповідно до міжнародного права.

10 листопада Мазура передали на поруки генерального консула України у Любліні.

Ігор Мазур – заступник голови "УНА-УНСО", очолював осередок "Правого сектора" Київщини, брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, є одним із засновників "Руху опору капітуляції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: