Комітети ЄП дали "зелене світло" кандидатам Франції і Румунії в нову Єврокомісію

Четвер, 14 листопада 2019, 19:11

Кандидати у нову Єврокомісію від Франції та Румунії у четвер пройшли затвердження під час слухань щодо їхніх кандидатур у комітетах Європейського парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Фон дер Ляєн затвердила кандидатуру єврокомісара від Румунії

Кандидат від Франції Тьєррі Бретон отримав "зелене світло", щоб обійняти пост єврокомісара з питань внутрішнього ринку. Румунку Адіну-Іоанну Валеан схвалили на посаду єврокомісара з питань транспорту.

Бретону вдалося переконати євродепутатів у тому, що він має досвід і баченням щодо своїх майбутніх обов'язків в комісії. Також йому вдалося пом'якшити побоювання з приводу потенційного конфлікту інтересів.

Валеан протягом трьох годин відповідала на питання з низки тем, включаючи майбутній авіаційний податок, плани з декарбонізації морського сектора і підтримку залізниці ЄС як чистого виду транспорту.

Фон дер Ляєн затвердила кандидатури єврокомісарів від Франції та Угорщини

Сьогоднішнє затвердження кандидатів ще не означає, що вони неодмінно стануть членами нової Єврокомісії. Адже фінальне рішення - за Європарламентом, який на пленарному засіданні має проголосувати за весь склад комісії Урсули фон дер Ляєн.

На відміну від колег з Франції та Румунії, кандидат Угорщини не отримав схвалення в четвер на слуханнях в комітеті з питань міжнародних відносин.

Втім, за даними джерел, Олівер Варгеї найімовірніше все ж отримає "зелене світло" після відповідей на додаткові запитання. Він повинен обійняти пост єврокомісара з питань політики сусідства і розширення, який відповідає в тому числі за стосунки з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.