Експосол США у п’ятницю виступить на відкритих слуханнях у справі імпічменту Трампа

П'ятниця, 15 листопада 2019, 10:26

Колишній посол США в Україні Марі Йованович у п’ятницю дасть свідчення під час публічних слухань у справі імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Йованович почне давати свідчення комітету з питань розвідки Палати представників о 17:00 за київським часом. Очікується, що вона детально розповість про інформаційну кампанію, яку проти неї проводив особистий адвокат Трампа Руді Джуліані.

Підтримка Зеленського, боротьба з Луценком та помста Трампа: що розповіла на допиті експосол США

Йованович у жовтні вже давала свідчення на закритому засіданні комітету і заявила, що зусилля Джуліані суперечили політиці США.  Вона заявила, що Джуліані домагався її відсторонення з посади, оскільки вона відмовилася тиснути на українців для розслідування проти Джо Байдена та його сина.

Йованович у травні відкликали з посади посла США в Україні. Під час телефонної розмови із Зеленським у липні Трамп критикував її роботу, але пізніше заявив, що не знає її.

Як відомо, 13 листопада Палата представників Конгресу США розпочала публічну фазу слухань у справі імпічменту Трампа. Перед законодавцями вже виступили двоє свідків – тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника державного секретаря з європейських та євразійських справ Джордж Кент.

Читайте також: "Імпічмент йде до фіналу: чи несе "Українагейт" реальну загрозу для Дональда Трампа".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.