Чехія засуджує агресію Росії та анексію Криму – заява прем’єра

Вівторок, 19 листопада 2019, 14:20

Чехія засуджує російську агресію на Донбасі та незаконну анексію Криму Росією.

Про це у Києві у вівторок на спільному брифінгу з президентом України заявив прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, повідомляє "Європейська правда".

"Я приїхав з однозначним повідомленням: ми підтримуємо Україну та її народ, ми не приймаємо і засуджуємо російську агресію на сході країни і нелегальну анексію Криму", - сказав чеський прем’єр-міністр, знявши сумніви щодо позиції офіційної Праги, які з’явились після повідомлень ЗМІ про позицію президента Мілоша Земана.

Прем’єр Чехії заявив у Києві, що підтримує територіальну цілісність України

"Ми, звичайно, підтримуємо територіальну цілісність та суверенітет України у її міжнародно-визнаних кордонах", - сказав він.

Бабіш додав, що у Праги – великі очікування від зустрічі у "нормандському форматі".

"Ми не бачимо іншої можливості вирішення конфлікту, ніж відновлення суверенітету України мирним шляхом… Сподіваємось, що колеги з Європи справді знайдуть політичне вирішення цього конфлікту", - підкреслив прем'єр.

 Він запевнив, що Чехія буде продовжувати надавати гуманітарну допомогу людям, які постраждали на сході України.

Україна та Чехія заявили про рестарт відносин

Нагадаємо, під час виступу в Страсбурзі в 2017 році президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Земан визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: "Крим – це анексія, без сумніву. Та це завершена справа (fait accompli)".

У жовтні цього року речник президента Чехії Їржі Овчачек запевнив, що Мілош Земан продовжує вважати анексію Криму незаконною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: