Німеччина відкрила справу проти ГРУшників, які намагалися вбити Скрипаля - ЗМІ

П'ятниця, 6 грудня 2019, 16:07

Федеральна прокуратура та Федеральна кримінальна поліція Німеччини ведуть провадження проти двох співробітників російської розвідки ГРУ за отруєння колишнього російського розвідника Сергєя Скрипаля та його доньки у Великій Британії. 

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Spiegel.

Недавнє розслідування під назвою "Нові" виявило докази того, що два агенти російської військової розвідувальної служби ГРУ перебували в Німеччині. 2014 року вони зупинилися на околиці Франкфурта на три дні.

Петров і Боширов прибули в Амстердам після рефeрендуму щодо України - Bellingcat

Згідно з розслідуваннями Spiegel та сайту Bellingcat, ймовірно, командир секретного "підрозділу 29155" ГРУ має зв'язки в Німеччині. Він, крім спроби вбивства Скрипалів, пов'язаний з іншими атаками в Європі. 

Сліди у розслідуванні вбивства колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі у Берліні також приводять до Міністерства оборони Росії.

За даними британської влади, співробітники ГРУ "Руслан Боширов" (Анатолій Чепіга) і "Александр Петров" (Александр Мішкін) відповідальні за спробу отруєння у британському місті Солсбері ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля, засудженого в Росії за держзраду, і його доньки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: