На протесті сербів у Косові помітили співробітника ГРУ РФ

Понеділок, 13 січня 2020, 10:21

На акції протесту сербів у косовському місті Грачаниця проти закону про свободу віросповідання в Чорногорії були присутні троє громадян РФ, один з яких був військовослужбовцем російської військової служби ГРУ.

Як пише "Європейська правда", про це у неділю повідомив косовський телеканал RTK.

Акція протесту відбувалась 9 січня. За даними ЗМІ, співробітник російської спецслужби незаконно в'їхав у Косово з Чорногорії з підробленим посвідченням представника Місії ООН у Косові (UNMIK).

Президент Сербії відмовився від поїздки в Чорногорію

Двоє інших громадян РФ перебувають у Косові з грудня, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела у косовських органах безпеки. За їх словами, 8 і 9 січня в Грачаницькому монастирі разом з двома іншими росіянами та перекладачем вони зустрілися з сербським духовенством.

За даними косовських ЗМІ, росіяни планують проведення цілої кампанії із "захисту православних святинь" і підвищення активності в місті.

9 січня в Грачаниці відбулася акція протесту на підтримку Сербської православної церкви в Чорногорії. Протестувальники пройшли маршем вулицями  до монастиря Грачаниці.

Чорногорія викликала посла Сербії через напад на посольство у Белграді

Нагадаємо, у центрі уваги протестів - закон про релігійні права, ухвалений минулого місяця парламентом Чорногорії. Сербські націоналісти стверджують, що закон призведе до вилучення власності Сербської православної церкви в Чорногорії. Чорногорські чиновники неодноразово це заперечували.

Про ситуацію детальніше читайте у статті: "Балканський варіант "русского міра": що стоїть за церковними протестами у Чорногорії"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: