Два кандидати "влили" у президентську кампанію в США $389 млн

Субота, 1 лютого 2020, 16:24

Два американські мільярдери, Майкл Блумберг та Том Стейер, які борються за номінацію від Демократичної партії, торік витратили близько 389 мільйонів доларів на свої кампанії - більше, ніж усі їхні демократи-супротивники разом узяті. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters

Імпічмент у США: Сенат зробив крок до виправдання Трампа

Блумберг розпочав свою кампанію в листопаді і витратив понад 188 мільйонів доларів за два місяці. Вся сума - це його особисті кошти. 

Стейер, який приєднався до гонки у липні, витратив 201 млн доларів у 2019 році. Стейер спочатку заклав у свою кампанію 202,5 млн власних коштів і ще 3 млн доларів, зібраних у вигляді пожертвувань.

Примітно, що Блумберг пропускає праймеріз та кокуси у перших чотирьох штатах, де його опоненти-демократи вкладаються у рекламу та виборчі команди. Мільярдер зосередив свою увагу на дюжині штатів, голосування у яких відбудеться в так званий  "супервівторок" 3 березня.

Трамп підтвердив, що хотів би розслідування Україною дій Байдена

Видатки Блумберга, як видається, не марні. Його позиція у національних опитуваннях продовжує зростати. За даними соцопитувань, наприкінці січня він став четвертим із 10% підтримки зареєстрованих виборців. 

Рейтинг Стейера коливається на позначці 2% в національних опитуваннях.

11 демократів борються за номінацію від своєї партії, щоб кинути виклик президентові Дональду Трампу на виборах 3 листопада. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.