Президент Болгарії частково ветував закон про надзвичайний стан

Неділя, 22 березня 2020, 16:57

Президент Болгарії Румен Радев частково наклав вето на закон про надзвичайний стан, введення якого було запропоновано для боротьби з коронавірусом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на News.bg.

Президент піддав критиці заходи, передбачені в законі, які обмежують право на свободу слова і відсутність адекватних заходів для підтримки населення від бідності. Радев попередив, "що голод переможе страх".

Болгарія мобілізує армію, щоб гарантувати дотримання карантину

За його словами, закон переріс в пропозиції, які не мають нічого спільного з коронавірусом.

"Давайте не будемо забувати, що у нас є майбутнє після надзвичайного стану. Брак персоналу і недоліки в системі охорони здоров'я намагалися компенсувати це обмеженнями", - сказав Радев.

Він заявив, що бачить загрозу покарання будь-якого вільнодумства і інакомислення, бо заходи в законі про надзвичайний стан залишаються чинними навіть після його завершення.

Радев розкритикував низку економічних норм закону та інші положення документа, зокрема, виступивши проти повної блокади руху і висловивши невдоволення зростанням повноважень військових.

Глава держави висловив сподівання, що депутати врахують його рекомендації.

Нагадаємо, кількість інфікованих коронавірусом у країнах Європейського Союзу, Європейської економічної зони та Великій Британії сумарно перевищила кількість хворих у Китаї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.