Жодних рукостискань, обіймів і поцілунків: в Італії нові заходи проти коронавірусу

Середа, 4 березня 2020, 12:54

Уряд Італії сьогодні проводить засідання, на якому мають затвердити нові заходи для запобігання поширенню коронавірусу у країні.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Ansa.

Нові заходи, що розглядаються, застосовуватимуться до всієї країни протягом щонайменше 30 днів. Мешканцям рекомендуватимуть утримуватися від рукостискань, обіймів і поцілунків. Людей також можуть попросити триматися в межах метра один від одного.

Коронавірус: в Італії священника можуть притягнути до відповідальності за месу

Крім того, людям старше 75 років рекомендуватимуть залишатися вдома, і навіть людям старше 65 років, можливо, доведеться робити те ж саме, якщо вони мають слабкий стан здоров'я.

Також пропонується скасувати всі конференції та наради, а спортивні заходи, включаючи футбольні матчі, можуть проходити за відсутності глядачів.

Уряд також прагне зміцнити систему охорони здоров’я, збільшивши на 50% кількість місць у відділеннях інтенсивної терапії, на який зараз припадає найбільший тиск у боротьбі з коронавірусом.

Італія найбільше постраждала від розповсюдження хвороби серед європейських країн: зафіксовано 2260 випадків і 79 смертей, у тому числі понад 20 за останні 24 години.

Читайте також: Італія в полоні коронавірусу: як виник і як зупиняють спалах епідемії в Європі

Втеча від стабільності: як коронавірус вплине на економіку світу, Європи та України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.