Іспанія планує дозволити жителям виходити на прогулянки і займатись спортом 

Неділя, 26 квітня 2020, 12:56

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес у суботу оголосив про зняття деяких коронавірусних обмежень з наступної суботи, зокрема, після тижнів удома іспанцям дозволить виходити на прогулянку і займатися спортом на вулиці. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

У телевізійному зверненні Санчес заявив, що іспанцям буде дозволено займатися спортом в індивідуальному порядку з 2 травня. Людям, які живуть разом, буде дозволено виходити на короткі прогулянки. Усе це буде можливо, якщо розвиток пандемії продовжить бути сприятливим.

Іспанія зареєструвала найменше за понад місяць смертей від коронавірусу 

Санчес також повідомив про більш широкий план уряду пом’якшувати карантин з різною швидкістю в різних регіонах - залежно від того, чи відповідатиме ситуація критеріям, встановленим Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

"Ми не будемо раптово відновлювати активність у всіх секторах. Деескалація повинна бути поступовою і асиметричною", - сказав він. 

За словами Санчеса, план пом’якшення обмежень, над яким уряд працював із фахівцями три тижні, буде впроваджено впродовж травня, і "ми поглянемо, що буде в червні". 

Він заявив, що проведе недільну віртуальну зустріч з регіональними лідерами, щоб обговорити плани, які уряд повинен затвердити у вівторок.

Крім того від сьогодні, 26 квітня, уряд пом’якшив карантин для дітей. Після 6 тижнів удома дітям у віці до 14 років дозволено виходити з дому.

За правилами, дозволяються прогулянки до трьох дітей з одним відповідальним дорослим протягом однієї години і на відстані до 1 км від будинку.

Іспанія оголосила надзвичайний стан 14 березня із суворою забороною для жителів виходити з дому.

В неділю Іспанія повідомила про найнижчий рівень смертності від коронавірусу за понад місяць - за минулу добу померли 288 людей. 

Читайте також: Довго, повільно та не всюди: як та коли Європа планує виходити з карантину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.