Мальта: уряд допоможе ЗМІ, що постраждали через коронавірус

П'ятниця, 3 квітня 2020, 17:05

Мальтійський уряд надасть підтримку ЗМІ, у яких знизилися доходи через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times of Malta.

Уряд Мальти ухвалив рішення про допомогу національним медіа, у яких знизилися доходи внаслідок кризи, зумовленої пандемією коронавірусу.

Коронавірус у Британії: кількість померлих і нових хворих продовжує зростати

Як зазначають у заяві, уряд надаватиме національним медіа допомогу, у тому числі фінансову, щоб "гарантувати, що телебачення, радіостанції, газети та новинні портали зможуть продовжувати свою діяльність", оскільки медіа є "невід’ємною складовою демократії у країні".

У якій саме формі надаватиметься допомога та який можливий обсяг фінансової підтримки, у заяві не уточнюють. Як пише видання, цю інформацію урядовці повідомляли представникам редакцій під час зустрічі.

The Times of Malta зазначають, що доходи національних ЗМІ після початку кризи різко знизилися – у зв’язку з падінням доходів від реклами та обмеженням продажів друкованих примірників.

Раніше видання виступало з ініціативою створити фонд державної підтримки для ЗМІ, який би адмініструвався незалежним органом – щоб при цьому уникнути урядового втручання у редакційну політику.

Фонд підтримки ЗМІ у період кризи також закликала створити Націоналістична партія Мальти.

Нагадаємо, перший випадок коронавірусу в країні виявили 7 березня - тоді захворіла 12-річна дівчинка. З 10 березня Мальта припинила авіасполучення з Італією. 16 березня країна оголосила рішення про закриття ресторанів, клубів і кінотеатрів та впровадила жорсткі штрафи за порушення карантину, а з 21 березня припинила приймати пасажирські авіарейси з інших країн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.