Польща збирається скасувати "масковий режим"

Понеділок, 25 травня 2020, 16:14

Польща збирається найближчими днями скасувати "масковий режим" на вулиці, але, можливо, у деяких регіонах він збережеться довше.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet, про це заявив міністр охорони здоров’я Лукаш Шумовський.

За його словами, зобов’язання носити маску на вулиці може бути скасоване найближчими днями.

Прем'єра Польщі розкритикували за порушення карантину через фото з ресторану

Водночас, у воєводствах, де коефіцієнт відтворення вірусу дорівнює 1 або більший 1, цю норму можуть залишити на більш довгий час.

Також, зазначив він, скоро мають оголосити про те, з яких дат буде дозволено проводити весілля.

Нагадаємо, "масковий режим" у Польщі був запроваджений 16 квітня – з початком послаблення карантину, щоб знизити ризик поширення вірусу безсимптомними хворими.

Нацмузей Чехії створює виставку масок – "тому що одного дня епідемія стане історією"

Зараз носити маску обов’язково у громадському транспорті, у приватному авто, якщо в салоні люди, які не проживають разом, на вулиці, на роботі та у громадських місцях – банках, магазинах, заправках тощо.

Маска не обов’язкова для дітей до 4 років, людей, які мають хронічні проблеми з органами дихання і тих, хто за станом здоров’я не може самостійно одягти чи зняти маску; колегам на роботі, якщо вони не контактують зі сторонніми людьми; під час роботи на фермі; водіям громадського транспорту, якщо салон відгороджений від місця водія; під час виконання релігійних обрядів; військовим під час виконання своїх обов’язків.

Нагадаємо, від сьогодні, 25 травня, маска на вулиці більше не обов’язкова у Чехії – якщо люди перебувають у місці, де можливо дотримуватися безпечної дистанції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: