За 2 тижні у пункті пропуску "Шегині" перетнули кордон близько 24 тис. осіб

відео
П'ятниця, 29 травня 2020, 13:20

За два тижні пішохідним пунктом перетину кордону "Шегині" скористалися майже 24 тисячі осіб.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

За інформацією Держприкордонслужби, з часу відновлення роботи пункту пропуску 16 травня, там перетнули кордон майже 24 тисячі осіб.

У Польщі назвали можливу дату відкриття кордонів

Пропуск громадян у пункті пропуску здійснюється лише в пішому порядку. В середньому за добу через кордон на вхід і вихід слідують від 2 до 2,5 тисяч осіб.

"На цей час черги перед пунктом пропуску відсутні. Ситуаційно, перед польським пунктом пропуску "Медика", виникає накопичення осіб, які після проходження контрольних процедур на вихід з України, очікують на оформлення суміжною стороною", - зазначають у повідомленні.



У Держприкордонслужбі нагадали, що зараз на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску: "Ягодин", "Краківець", "Рава-Руська" та "Шегині". Пропуск пішоходів через українсько-польський кордон здійснюється лише у "Шегинях", у решті перетнути кордон можна лише автотранспортом.

"Усі громадяни, які прибувають в Україну проходять температурний скринінг. Вони мають пройти обов’язковий двотижневий карантин та мають на вибір два варіанти – обсервацію, або самоізоляцію", - нагадують у відомстві. Переважна більшість людей, які прибувають в Україну через "Шегині", обирають самоізоляцію з використанням мобільного застосунку "Дій вдома".

Додаткових обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян, які прямують на вихід з України, немає, але польською стороною запроваджені певні обмеження для тих, хто прибуває в Польщу.

Нагадаємо, рішення про відновлення роботи пункту пропуску прийняли 13 травня, запрацював пункт 16 травня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.