У Брюсселі розповіли про "брак апетиту" у  перегляді політики ЄС щодо Росії 

Середа, 17 червня 2020, 12:49

Напередодні відеоконференції Східного партнерства в Брюсселі заявили, що у лідерів Євросоюзу немає "апетиту" для перегляду політики блоку щодо Росії. 

Про це "Європейській правді" у середу розповіли двоє співрозмовників у Європейській раді, задіяних у підготовці відеозустрічі Східного партнерства.

Один зі співрозмовників зазначив, що дії Росії у країнах Східного партнерства не стоять на офіційному порядку денному обговорення, але не виключив можливості, що цю тему піднімуть. 

ЄС на рік продовжив "кримські" санкції проти Росії

"Якщо хтось із лідерів захоче сказати про роль Росії в регіоні, про Росію в сенсі пандемії тощо – вони матимуть таку можливість. Але Росія як така не є на порядку денному саміту Східного партнерства", - зазначив співрозмовник. 

Він підкреслив, що питання "Мінська" буде обговорюватися на рівні саміту ЄС, а не Східного партнерства.

"Президент Мішель уважно слідкує за подіями на Донбасі і буде обговорювати це цього тижня з Меркель та Макроном", - зазначив співрозмовник.

Інше джерело запевнило, що серед лідерів ЄС немає інтересу до перегляду чинної політики ЄС щодо Росії.

ЄС може вперше ввести режим кіберсанкцій проти російських хакерів

"Ми постійно нагадуємо Росії про необхідність виконання Мінська. І я не бачу ні "апетиту" лідерів, ні потреби переглядати підходи у політиці ЄС щодо Росії", - сказав співрозмовник.

18 червня відбудеться відеоконференція лідерів країн Європейського союзу і країн Східного партнерства. Очний саміт, запланований на цей день, скасований через пандемію коронавірусу. 

За даними джерел ЄП, повноцінний "фізичний саміт" Східного партнерства Європейський Союз планує провести у 2021 році.

Читайте також колонку ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна: Східне партнерство у новій реальності: на що варто звернути увагу Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: