Ватикан заарештував підозрюваного у справі щодо закупівлі елітної нерухомості

Субота, 6 червня 2020, 17:17

У Ватикані за підозрою у зловживаннях заарештували брокера, що допомагав Святому Престолу придбати нерухомість у Лондоні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Vatican News.

Увечері 3 червня у Ватикані заарештували брокера Джанлуїджі Торці, який був посередником Святого Престолу у справі купівлі-продажу об’єкта нерухомості у Лондоні.

Міністр у Фінляндії пішла у відставку через скандал з оплатою ораторських тренінгів

Мандат на затримання видало Бюро промоутера справедливості Ватиканського трибуналу після допиту Торці у присутності його адвокатів.

"Обвинувачений підозрюється у випадках вимагання, незаконного присвоєння коштів, шахрайства з обтяжуючими ознаками та відмивання грошей. Йдеться про злочини, за які ватиканське законодавство передбачає покарання аж до 12 років позбавлення волі", - повідомляє пресслужба Ватикану.

Зараз підозрюваного утримують у приміщеннях при казармі корпусу жандармерії.

Як повідомляє ВВС, йдеться про зловживання на суми до 200 млн доларів США.

Будівля, яку допомагав придбати Торці, розташована в елітному районі Лондона Челсі. За неї заплатили церковними коштами через Державний секретаріат. Як з’ясувалося, ціна була суттєво завищена.

Розслідування цієї справи триває ще з осені 2019 року.

Нагадаємо, декілька днів тому Папа Римський Франциск затвердив радикально нові правила закупівель і витрат у Ватикані, покликані скоротити витрати, забезпечити прозору конкуренцію і знизити ризик корупції при укладанні контрактів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.