Шредер хоче контрсанкцій проти США через "Північний потік-2"

Середа, 1 липня 2020, 14:55

Ексканцлер Німеччини Герхард Шредер закликав до санкцій проти США у відповідь на намір Вашингтона розширити санкції щодо "Північного потоку-2".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Die Welt.

Шредер 1 липня виступав на відкритих слуханнях в комітеті бундестагу Німеччини з економіки та енергетики, який розглядав проблему "Забезпечення суверенітету німецьких і європейських рішень в області енергетичної політики".

Глава МЗС Німеччини прокоментував можливі санкції проти "Північного потоку-2"

Шредер, який є головою ради директорів компанії Nord Stream 2 AG,  оператора будівництва газопроводу "Північний потік-2", був запрошений на слухання в якості експерта.

Під час слухань він відкинув закиди в тому, що "Північний потік-2" ставить під загрозу безпеку поставок Німеччини та Європи. 

Він також висловився за контрсанкціі ЄС проти США і виступив за те, щоб федеральний уряд Німеччини посилив тиск щодо цього питання на рівні Євросоюзу. 

"Я думаю, що це не спрацює без контрсанкцій", - сказав Шредер.

Нагадаємо, у Конгресі США представили двопартійний законопроєкт проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Він дає додаткові роз’яснення і розширює санкції, які були запроваджені проти будівництва "Північного потоку-2" згідно із законом США "Про захист енергетичної безпеки Європи", що набув чинності в грудні 2019 року.

Читайте також: Санкції вищого рівня: чи зупинить новий блок США добудову Nord Stream-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.