Бельгія вводить комендантську годину і на місяць закриває бари 

Субота, 17 жовтня 2020, 12:07

Бельгія з понеділка закриє бари і ресторани на місяць для боротьби зі спалахом випадків коронавірусу та запроваджує комендантську годину. 

Про це заявив прем'єр-міністр Александр Де Кроо на пресконференції в п'ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Ефективність закриття оцінять через два тижні. Дотепер бари і ресторани були закриті тільки в Брюсселі.

В Італії не виключають комендантську годину і закриття шкіл через коронавірус

Також на всій території країни буде введено комендантську годину з 00:00 до 5:00 як це вже було раніше зроблено в провінціях Валлонський Брабант і Люксембург. 

Людям не можна буде виходити на вулицю за винятком тих, хто вирушає на роботу або повертається з неї, та ще низки спеціальних причин. 

Соціальні контакти будуть ще більше обмежені. Досі бельгійцям дозволялося підтримувати тісні контакти з трьома людьми поза домом. Тепер їх кількість зводиться до одного.  

Там, де це можливо, люди повинні перейти на віддалений режим роботи. 

Суд Берліна скасував комендантську годину для барів і ресторанів

Водночас школи залишаються відкритими. Відповідальність за освіту несе місцева влада, яка повинна вирішити, закривати школи в найближчі дні. 

Франкомовні школи вже продовжили осінні канікули на три дні, до 11 листопада, щоб стримати поширення вірусу.

Нові обмеження вводяться у зв'язку з тим, що Бельгія продовжує боротися зі зростаючим рівнем інфекції. У країні з населенням 11 мільйонів осіб в середньому реєструється майже 5 500 нових випадків інфікування в день. При цьому кількість госпіталізованих людей і кількість смертей росте.

В окремій заяві Бельгія і Нідерланди спільно закликали громадян відкласти будь-які несуттєві поїздки між країнами. Кордон залишається відкритим.

Нагадаємо, у Франції з півночі суботи комендантська година почала діяти в Парижі і його околицях, а також у восьми інших мегаполісах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: