Лукашенко позловтішався з протестів у Польщі: "Там давно зріла революція"

Четвер, 29 жовтня 2020, 13:40

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко, коментуючи акції протесту в Польщі через майже повну заборону абортів, заявив, що в країні "давно зріла революція".

Слова Лукашенка у четвер наводить державне агентство БелТА, повідомляє "Європейська правда". 

"Вони хотіли у нас революцію влаштувати, навіть не революцію, а заколот, а отримали самі", - сказав Лукашенко. 

Протести проти заборони абортів у Польщі: поліція анонсувала жорсткі дії

Він заявив, що люди вийшли на протести не тільки через питання заборони абортів, а тому що президент Дуда сфальсифікував результати виборів. 

"Жінки піднялися і почали протестувати не тому, що тільки аборти. Це був спусковий гачок. Дуда переміг в Польщі, сфальсифікувавши вибори. Там навіть відсотка переваги не було. Сфальсифіковані. І звідти все почалося. Вони хотіли стрілки перевести на нас. А поляки не дурні, і там це (протести. - Ред.) все почалося", - заявив Лукашенко.

Він додав, що у Польщі давно зріла революція через економічні проблеми. 

Дочка і радниця президента Польщі виступила проти заборони абортів

"Так, там є купка багатих, але скільки там бідних. І розрив між біднотою і багатими величезний. Це найнебезпечніше для будь-якої держави. Це все в купу зібралося, а далі - спусковий гачок: для селян - хутро, для жінок - аборти. це був вже привід. А там давно вже революція зріла, і я їм про це говорив: не лізьте в чужий город, розберіться у себе. Ні, полізли", - додав Лукашенко.

22 жовтня Конституційний cуд Польщі виніс рішення про те, що аборт при важкому пошкодженні дитини в пренатальному періоді або ж у разі важкої хвороби, що веде до смерті, не відповідає Конституції.

Рішення призвело до масових протестів по всій країні.

Читайте також: Польща без абортів: які наслідки матиме скандальне рішення Конституційного суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: