Парламент Британії схвалив новий "локдаун" для Англії 

Середа, 4 листопада 2020, 20:09

Парламент Британії підтримав пропозицію прем’єра Бориса Джонсона на 4 тижні запровадити в Англії жорсткий карантин для стримування епідемії коронавірусу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє ВВС.

"Локдаун" почне діяти вже з опівночі 5 листопада і триватиме до 2 грудня. На цей час доведеться припинити роботу ресторанам і пабам, спортзалам та магазинам, які не продають товари першої необхідності. 

Прем’єр Британії побоюється удвічі більше смертей від “другої хвилі”, ніж навесні

 

Рішення підтримали 516 голосами проти 38. Серед тих, хто голосував проти, виявилися і 34 депутати з консервативної партії. 

Перед тим парламентарі дебатували три години. Окремі консерватори наполягали, що система "трирівневого" карантину ще не показала себе, і загальний "локдаун" - надмірне рішення.

Борис Джонсон наголосив, що "локдаун - це не те, чого міг би хотіти будь хто з нас", але що він далі не може дозволити собі ризикувати життями громадян.

"Мені боляче запроваджувати такі обмеження для приватного життя, свобод і підприємництва, але я не маю сумніву, що це найкращий та найбезпечніший варіант для нашої країни", - заявив він.

Влада Британії випробує у Ліверпулі схему масового тестування населення на коронавірус

 

Загальний карантин в Англії замінить собою "трирівневу" систему, за якою для різних зон ризику запроваджувалися різні обмеження. Очікується, що після 2 грудня цю систему відновлять.

Що стосується Шотландії, там з понеділка почала діяти власна п’ятирівнева система карантинних обмежень, а Уельс ще раніше оголосив локдаун до 9 листопада. Північна Ірландія також давно запровадила жорсткіші обмеження, ніж донині діяли в Англії.

За останню добу у Британії від коронавірусу померли 492 хворих, збільшивши загальну кількість загиблих від епідемії в країні до 47742. Останній раз такі показники фіксували 19 травня. Щоденний приріст заражень в країні вже перевищує 20 тисяч.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.