В Іспанії йдуть перемовини про можливе виробництво російського "Спутника" - ЗМІ

Середа, 10 березня 2021, 13:06

В Іспанії вже йдуть перемовини про потенційне виробництво російської вакцини від коронавірусу "Спутник", попри те, що офіційно про це не кажуть.

Про це повідомляє EL PAÍS з посиланням на джерела з Міністерства охорони здоров’я.

За їхньою інформацією, перемовини про це вже йдуть між декількома компаніями, які мають необхідні потужності, та іспанським регулятором - Агентством з лікарських препаратів та виробів медичного призначення (AEMPS). 

Топ-керівник ЄС звинуватив Росію і Китай у використанні вакцин для пропаганди

Днями глава Російського фонду прямих інвестицій Кирилл Дмитрієв раніше заявив, що його організація уклала угоди з виробничими потужностями в Італії, Іспанії, Франції та Німеччині на виготовлення вакцини.

Речниця МОЗ, втім, запевнила, що їй невідомо про якісь укладені контракти . За її словами, у будь-якому разі спершу для цього буде необхідний дозвіл регулятора.

На цей час в Іспанії виготовляють дві із затверджених у ЄС вакцин від коронавірусу - Moderna та AstraZeneca. Також планується виробляти дві вакцини, які скоро можуть отримати затвердження -  Janssen та Novavax.

Як повідомлялось, Італія може стати першою країною ЄС, яка буде виробляти на своїй території російську вакцину  "Спутник V".

Угоду про виробництво вакцини в Італії підписали Російський фонд прямих інвестицій, який володіє патентом на вакцину, і швейцарська компанія Adienne Pharma & Biotech, яка базується у Ломбардії.

В уряді Італії заявили, що не знали про цей контракт. 

У Франції заявили, що жодна компанія не підписувала контракт з Росією на виробництво вакцини від коронавірусу "Спутник V".

Читайте також "Спутник" по-італійськи: як російську вакцину готують до виробництва у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.