Шмигаль доручив МЗС домовитись з міжнародними партнерами про подорожі для українців

Вівторок, 30 березня 2021, 15:54

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству закордонних справ обговорити з міжнародними партнерами механізми, які мають забезпечити громадянам України можливість безперешкодно подорожувати іншими країнами на тлі пандемії.

Про це йшлося на онлайн-нараді під головуванням прем’єра у вівторок, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу уряду.

Нарада була присвячена механізмам, які мають забезпечити громадянам України можливість безперешкодно подорожувати іншими країнами у період пандемії.

В Єврокомісії пояснили, чи зможуть громадяни третіх країн отримати "паспорт вакцинації" ЄС

"Ми активно спостерігаємо, до яких дій вдаються європейські країни у цьому напрямку. Вивчаємо, які саме дані вони збирають та як використовують, аби дати новий розвиток туризму й не тільки. Цей вивчений досвід ми потім використаємо в Україні в необхідному форматі, щоб громадяни, попри пандемію, могли вільно й безпечно подорожувати світом", - заявив Шмигаль.

Прем’єр доручив міністру закордонних справ Дмитру Кулебі обговорити та проаналізувати з міжнародними партнерами всі деталі співпраці в цьому питанні.

За словами віцепрем'єра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна з технічної точки зору готова до того, щоб долучитись до подібної роботи і брати активну участь в розробленні й тестуванні таких механізмів.

Литва проти визнання російської вакцини у "паспортах вакцинації" ЄС

Нагадаємо, єврокомісар Тьєрі Бретон, відповідальний за вакцини, представив майбутній європейський сертифікат здоров'я, який діятиме з 15 червня.

25 березня депутати Європейського парламенту прийняли рішення прискорити голосування щодо "цифрових зелених сертифікатів" (Digital Green Certificate), які мають спростити вільне пересування у межах блоку. 

На запуск "паспортів вакцинації" найбільше сподіваються країни, економіка яких значною мірою залежить від туризму, розраховуючи таким чином частково врятувати наступний сезон.

Читайте також: Від Грузії до Мальдів: куди пускатимуть українців без вакцин у 2021 році

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.