У Британії першу дозу вакцини отримали понад 22 млн осіб

Понеділок, 8 березня 2021, 11:49

Влада Великої Британії повідомила, що число людей, які отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, зросла до 22,2 мільйона осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Британія також повідомила про 5177 нових випадків COVID-19 у неділю, що менше ніж 6040 днем ​​раніше.

Раніше на урядовому сайті повідомлялося, що протягом 28 днів після позитивного тесту не було ніяких смертей, але було опубліковано повідомлення: "Через проблеми з обробкою даних про смерті в Англії, кількість смертей по всій Британії буде оновлено пізніше. Тим часом, кількість нових зареєстрованих смертей за 7 березня 2021 року може помилково відображатися як нуль".

Минулого тижня стало відомо, що британський регулятор не вимагатиме масштабних клінічних досліджень і погодження з нуля для модифікованих вакцин від коронавірусу, адаптованих до нових штамів - якщо у майбутньому в цьому буде необхідність.

Також стало відомо, що Британія отримає 10 мільйонів доз вакцини AstraZeneca, вироблених Інститутом сироватки крові Індії (SII).

Нагадаємо, посол Британії в Україні  Мелінда Сіммонс запевнила, що вакцини Covishield і Oxford-AstraZeneca є ідентичними, а відрізняються назвами тільки через розташування виробників.

Як відомо, Україна отримала 500 тисяч доз вакцини Covishield і почала перший етап вакцинації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.