З жовтня в Молдові з’являться цифрові ковідні паспорти

П'ятниця, 13 серпня 2021, 17:43

З 1 жовтня в Молдові з'являться цифрові ковід-паспорти, у яких будуть вказані дані про вакцинацію від COVID-19, про тести на коронавірус, а також відомості про одужання.

Про це після засідання Національної надзвичайної комісії громадського здоров'я 13 серпня повідомила глава мінохоронздоров'я Алла Немеренко, пише "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Литовські ЗМІ засудили напади на журналістів на акції проти "паспортів можливостей"

"Ми розробимо і впровадимо кілька цифрових рішень для впорядкування контролю за дотриманням заходів запобігання поширенню інфекції. З 1 жовтня у нас буде єдиний цифровий сертифікат, в якому будуть вказані дані про вакцинацію, інформація про зроблені тести на ковід і відомості про одужання від коронавірусу. Також ведуть електронну систему для заповнення епідеміологічних анкет", - повідомила Немеренко.

За її словами, МОЗ також має намір розробити мобільний додаток для спостереження за людьми, які перебувають на карантині або лікуються від коронавірусу вдома.

Яу повідомлялося, у середу 11 серпня Молдова отримала від Литви партію вакцини від коронавірусу AstraZeneca як гуманітарну допомогу.

Вакцину надали у рамках плану допомоги країнам "Східного партнерства". Україна, згідно з ним, має отримати загалом 131 тисячу доз

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: