У Німеччині клієнт АЗС застрелив касира за вимогу одягнути маску

Вівторок, 21 вересня 2021, 13:55

Правоохоронні органи федеральної землі Рейнланд-Пфальц розслідують вбивство 20-річного касира АЗС, який був застрелений за вимогу надіти медичну маску.

Про це заявила поліція у понеділок 20 вересня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

За попередніми даними, ввечері 19 вересня в місті Ідар-Оберштайн 49-річний громадянин Німеччини, які раніше не потрапляв у поле зору поліції, прийшов на АЗС, щоб купити пиво.

Німеччина може почати вакцинацію проти COVID дітей до 12 років на початку 2022 року

Касир відмовився обслуговувати його, нагадавши про необхідність носити маску в громадських місцях.

Підозрюваний повернувся додому, взяв револьвер і повернувся на заправку. Він зайшов туди в медичній масці, взяв пиво, підійшов до каси і зняв маску. Після того, як касир знову зробив йому зауваження, чоловік застрелив юнака. За словами прокуратури, зловмисник "цілеспрямовано вистрілив жертві в голову".

Після цього чоловік зник з місця злочину, але на наступний ранок прийшов "в супроводі жінки" в відділок поліції і зізнався в скоєному.

У Німеччині з 1 жовтня припинять видавати безкоштовні тести на коронавірус

За словами головного прокурора Рейнланд-Пфальца Кая Фурмана, під час допиту чоловік пояснив, що є противником коронавірусних обмежень, що був психологічно пригнічений розвитком ситуації з пандемією COVID-19, і "не бачив іншого способу" висловити своє невдоволення.

Він визнав свою провину, заявивши, що касир, який дотримувався правил захисту від коронавірусу, здався йому "відповідальним за ситуацію". Чоловіка заарештували і помістили в СІЗО.

Нагадаємо, минулого тижня у Берні акція проти карантинних обмежень переросла у сутички, поліція застосувала водомет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.