Мер Парижа офіційно стала кандидатом соціалістів на виборах президента Франції

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 14:01

Мер Парижа Анн Ідальго буде кандидатом від Соціалістичної партії на президентських виборах у Франції у квітні 2022 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Ідальго переважною більшістю перемогла в номінації, понад 72% членів партії обрали її своїм кандидатом на внутрішньому голосуванні.

За даними останніх опитувань, в першому турі виборів наступного року Ідальго зможе набрати 4-7% голосів.

"Анн Ідальго сповнена рішучості і доведе, що не дарма бере участь в гонці", - сказала її менеджер кампанії Йоханна Роллан, пообіцявши активізувати кампанію тепер, коли вона офіційно номінована.

62-річна Ідальго оголосила про плани брати участь у виборах у вересні і обійшла у внутрішньопартійній боротьбі Стефана Ле Фолля, нинішнього мера Ле-Мана і колишнього міністра сільського господарства.

За сім років роботи на посаді мера Парижа Ідальго стала відома своєї флагманської екологічною політикою, включаючи перетворення берегів Сени в місця для прогулянок і спробу прибрати з вулиць неекологічні автомобілі.

Фаворитами на президентських виборах вважаються чинний президент Еммануель Макрон та лідер ультраправого "Національного об'єднання" Марін Ле Пен, яка нещодавно оголосила про участь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: