Джонсон підтвердив, що Британія не скасує візи для українських біженців

Середа, 9 березня 2022, 16:09

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон попри критику відмовився скасувати візові вимоги для українців, які виїжджають з України через війну Росії.

Про це Джонсон сказав, виступаючи у Палаті громад в середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Джонсон наполягав на тому, що Британія має рацію, вимагаючи в українців заповнення візових документів.

Британія відкриває тимчасовий візовий центр для українських біженців у французькому Ліллі 

"У нас вже прибуло 1000 людей за існуючою схемою, ця цифра зростатиме дуже різко. Нікому не відмовлено", - сказав британський прем’єр.

За його словами, ці візові вимоги життєво важливі для запобігання проникнення російських агентів у Велику Британію.

"Ми знаємо, наскільки безсовісним може бути Путін у своїх методах, було б неправильно наражати цю країну на непотрібний безпековий ризик, і ми не робитимемо цього.

У Канаді обговорюють можливість безвізу для українців, які втікають від війни

Ми будемо настільки щедрі, наскільки це можливо, але нам потрібні перевірки", - сказав Джонсон.

Раніше повідомлялось, що Британія відкриє новий тимчасовий візовий центр для українських біженців у французькому місті Лілль, приблизно за 110 кілометрів від Кале.

Французька сторона закликала Лондон максимально спростити процедури для біженців з України, пунктом призначення яких є Британія, побоюючись, що велика кількість людей надовго застрягне на північному узбережжі Франції. 

Але прем'єр Джонсон відкинув заклики пом'якшити візові вимоги для українських біженців, заявивши, що Велика Британія - щедра країна, але їй потрібно постійно контролювати, хто прибуває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.