Парламент Швеції розгляне звільнення міністра, що може призвести до відставки уряду

Вівторок, 7 червня 2022, 10:32

У Швеції парламент у вівторок розгляне вотум недовіри міністру юстиції Моргану Йоханссону, через можливу відставку якого прем’єрка Швеції Магдалена Андерссон пригрозила залишити посаду.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Reuters.

Однак очікується, що Йоханссон збереже посаду після того, як незалежний член парламенту Аміне Какабаве заявила, що утримається від голосування.

Прем'єр-міністр Магдалена Андерссон минулого тижня заявила, що її уряд піде у відставку, якщо її міністра буде звільнено.

"Я дійшла до висновку, що утримаюсь від голосування", - заявила Какабаве в ефірі телеканалу SVT.

Очікується, що без голосування Какабаве вотум недовіри отримає підтримку лише 174 членів парламенту, що на один менше від 175 членів, необхідних для звільнення міністра, а отже і повалення уряду.

Правоцентристські опозиційні партії Швеції прагнули скинути Йоханссона за те, що він не зміг впоратися з бандитизмом, який останніми роками призвів до хвилі стрілянин та вбивств.

Андерссон наголосила, що визнає існування проблеми "паралельних спільнот" і зростання випадків насильства у повсякденному житті, але хто вважає, що проблема тільки в особі міністра - той не розібрався у ситуації.

Магдалена Андерссон очолила уряд у листопаді 2021 року, ставши першою жінкою на цій посаді - після того, як попередній прем'єр Стефан Льовен подав у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.