У Болгарії проведуть нові переговори з партіями у спробі уникнути дострокових виборів

Четвер, 14 липня 2022, 13:58

Президент Болгарії Румен Радев проведе новий раунд переговорів з політичними партіями після того, як друга за розміром парламентська партія ГЕРБ відмовилась від спроб сформувати уряд.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"Успішної формули підтримки в цьому парламенті знайти неможливо", - заявила журналістам Десислава Атанасова, високопоставлений член ГЕРБ після того, як партія відмовилася сформувати уряд.

ГЕРБ очолює багаторічний експрем'єр Бойко Борисов і вона є другою за величиною політичною фракцією в парламенті.

На тлі високої інфляції, війни в Україні та невизначеності з постачанням газу президент Румен Радев заявив, що проведе новий раунд переговорів з політичними партіями перед тим, як буде зроблена третя й остання спроба сформувати уряд.

Якщо третя спроба зазнає невдачі, як і очікувалося, Радєву доведеться призначити тимчасовий уряд і призначити нові вибори, найімовірніше, у жовтні.

Політична криза в Болгарії почалася у червні, коли популістська партія "Є такий народ" вийшла з чотирипартійної правлячої коаліції. Опозиційна партія ГЕРБ на чолі з колишнім прем'єр-міністром Бойком Борисовим ініціювала вотум недовіри, і уряд Кирила Петкова було відправлено у відставку.

Найбільша партія у парламенті — "Зміни продовжуються" — намагалася сформувати новий уряд, але не змогла зібрати 121 депутата і вирішила не пропонувати новий уряд.

Нагадаємо, після оголошення вотуму недовіри уряду колишній прем’єр-міністр Кирил Петков звинуватив Росію та потужну мафію його країни.

Чому політична криза грає на руку в першу чергу проросійським силам, читайте у статті Болгарія дає шанс "друзям Путіна": куди заведе країну нова політична криза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: