Місто у Німеччині завчасно зупинило тримісячний "локдаун" для котів, який ввели заради птахів

Понеділок, 15 серпня 2022, 09:27

У німецькому місті Вальдорф власникам котів вперше за три місяці дозволили випускати своїх домашніх улюбленців на вільну прогулянку, оскілька влада скасувала спеціальний "локдаун", запроваджений заради птахів.

Про це йдеться в публікації BBC, пише "Європейська правда".

Жителям Вальдорфа у землі Баден-Вюртемберг у травні наказали тримати своїх котів удома, щоб захистити зникаючих птахів. Котам дозволяли виходити на вулицю, лише якщо їх тримали на повідку на відстані не більше двох метрів.

У Британії серійного вбивцю котів посадили на 5 років

Але тваринам знову дозволили вільно гуляти з опівночі за місцевим часом понеділка.

Якщо під час дії обмежень кіт втік, власникам наказували зателефонувати на спеціальну гарячу лінію, а потім знайти і затримати котів-порушників. Порушення вели до штрафів. Власник, тварина якого поранила або вбила одного з охоронюваних птахів, повинен був заплатити до 50 тисяч євро.

У такий спосіб влада намагалася захистити місцеву популяцію чубатого жайворонка, стверджуючи, що цей вид перебуває під загрозою зникнення в землі Баден-Вюртемберг і в Німеччині. Мовляв, у самому Вальдорфі залишилося лише три гніздові пари.

Активісти розкритикували обмеження, заявивши, що вони шкодять добробуту котів. Водночас вони підкреслили, що підтримують зусилля щодо захисту жайворонків.

Багато мільйонів птахів гинуть природним шляхом щороку, але немає жодних доказів того, що напади котів у садах спричиняють зменшення популяції, заявляє британське Королівського товариства захисту птахів (RSPB).

Незрозуміло, чи обмеження у Вальдорфі принесли користь популяції жайворонків, але влада оголосила, що котячий "локдаун" завершиться на два тижні раніше, ніж очікувалося.

Птахи, які вилупилися навесні, тепер вважаються достатньо розвиненими та менш вразливими перед нападом.

Мер Вальдорфа привітав завершення "локдаун", але очікується, що правила можуть повернутися наступної весни та в наступні роки під час сезону розмноження птахів.

Нагадаємо, у липні польська академія наук назвала котів загрозою для довкілля і викликала скандал.

Торік у Франції запланували заборонити продаж собак і котів у зоомагазинах та використання диких тварин у цирках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.