Патріарх РПЦ не зустрічатиметься з Папою Римським у Казахстані

Середа, 24 серпня 2022, 19:54

Патріарх Російської православної церкви Кіріл не буде їхати в Казахстан на З'їзд лідерів світових та традиційних релігій у вересні, де, як повідомлялося раніше, він може зустрітися з главою католицької церкви Папою Франциском.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пропагандистське ЗМІ "Sputnik.Казахстан", про це заявив глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Антоній.

"Цього року з благословення Кіріла Російську православну церкву (в Казахстані) представлятиме офіційна делегація. Сам патріарх у роботі з'їзду не братиме участі. І відповідно, його зустріч з Папою Римським Франциском у Казахстані не планується", – сказав митрополит Антоній.

На початку серпня стало відомо, що Франциск візьме участь у зустрічі релігійних лідерів у Казахстані у вересні – раніше він заявляв, що сподівається зустрітися там з патріархом Російської православної церкви, який підтримує війну в Україні.

Папа Римський обговорив можливий візит до Києва з українським послом

Після цього Папа Римський Франциск зустрівся з митрополитом Антонієм, другим за впливом лідером Російської православної церкви.

В інтерв’ю агентству Reuters минулого місяця Франциск сказав, що хотів би відвідати Київ після повернення з Канади 30 липня, але також хотів би поїхати до Москви, бажано перед візитом до Києва, щоб сприяти миру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.