Глава МЗС Естонії закликав Фінляндію закрити кордони для росіян

П'ятниця, 23 вересня 2022, 16:23

Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу закликав Фінляндію наслідувати приклад країн Балтії і Польщі і закрити кордони для громадян РФ.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю Spiegel.

"Так, я закликаю фінів. Ми бачимо, що ситуація різко погіршується. Наші заходи почали діяти лише за 48 годин до виступу Путіна. Бажаю, щоб до нас швидко приєдналася Фінляндія", - сказав Рейнсалу, відповідаючи на питання щодо Фінляндії.

За словами міністра, зараз Фінляндія має єдиний відкритий сухопутний кордон ЄС з Росією.

"Це питання безпеки, але це також питання моралі. І останнє, але не менш важливе, це ускладнює виконання санкцій. Наш підхід не є самоціллю. Але ми маємо посилити тиск, у тому числі й на населення. Це і є суть санкцій. Ми хочемо завдати якомога більше болю режиму, щоб Путін відчув себе змушеним припинити агресію", - заявив Рейнсалу.

Як повідомлялося, число росіян, які приїхали до Фінляндії через південно-східні пункти пропуску, майже подвоїлося порівняно із ситуацією тижнем раніше.

Нагадаємо, на тлі оголошення мобілізації в РФ міністр закордонних справ Фінляндії заявив, що уряд країни розробить рішення для обмеження в’їзду туристів із Росії.

Нагадаємо, ЛатвіяЕстонія і Чехія вже заявили, що не видаватимуть гуманітарні візи росіянам, які хочуть ухилитися від мобілізації. А президент Литви Гітанас Науседа після оголошення часткової мобілізації в РФ закликав росіян "протистояти примусовій участі" у війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.