"Тактично нерозумно": в уряді Британії відмовились конкретизувати відповідь на ядерний удар РФ

Вівторок, 11 жовтня 2022, 21:27

Молодший міністр оборони Великої Британії Алек Шелбрук назвав "тактично нерозумним" публічне оголошення подробиць реакції Лондона на застосування Росією ядерної зброї.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Telegraph.

Раніше у вівторок голова Комітету з питань оборони Палати громад Тобіас Елвуд закликав британський уряд розповісти, як він реагуватиме на російську ядерну атаку. "Ясність може бути тим самим стримувальним фактором, який допомагає запобігти таким ворожим діям", – заявив Елвуд.

Шелбрук водночас вважає, що "ніколи не було тактично розумно точно окреслювати реакцію на потенційну ситуацію, і ми продовжуватимемо дотримуватись лінії, яку окреслив цей уряд і яку окреслив генеральний секретар (НАТО)".

Глава спецслужби Британії: "нема гарантій", що ми зафіксуємо підготовку РФ до ядерного удару

Він наголосив, що ядерний шантаж президента РФ Владіміра Путіна є безвідповідальним, адже жодна інша країна не говорить про використання ядерної зброї.

"Путін повинен чітко усвідомлювати, що для Великої Британії і наших союзників будь-яке застосування ядерної зброї порушить табу на використання ядерної зброї, яке діє з 1945 року, і призведе до серйозних наслідків для Росії", – додав представник британського Міноборони.

Як відомо, президент РФ Владімір Путін 30 вересня під час виступу в Кремлі заявив, що США створили прецедент застосуванням ядерної зброї у 1945 році. Західні лідери засудили ядерну риторику Путіна, назвавши її небезпечною ескалацією та "брязканням зброєю".

Читайте більше тут: Якою буде відповідь Заходу на ядерний удар РФ по Україні. Аналіз варіантів та сценаріїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: