Виконавці убивства журналістки на Мальті визнали у суді свою провину

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 20:09

Двоє братів зізналися у вбивстві мальтійської журналістки Дафни Каруани Галіції, за кілька годин після того, як заявили суду, що вони не винні в її вбивстві.

Про це пише Times of Malta, повідомляє "Європейська правда".

Очікувалося, що судовий процес над Альфредом і Джорджем Деджорджіо триватиме ще певний час, але в результаті драматичного повороту вони погодилися визнати свою провину в обмін на більш м'яке покарання.

Запропонована угода - 40-річний термін ув'язнення - означає, що брати зможуть уникнути тюремного ув'язнення до кінця життя, яке загрожує їм у разі визнання їх винними за підсумками судового процесу.

Це пов'язано з тим, що 40-річний вирок може обернутися значно меншим терміном відбування покарання, зокрема з урахуванням гарної поведінки. Суддя має винести вирок цим двом особам пізніше в п'ятницю.

Каруана Галіція, журналістка і блогерка, була підірвана в автомобілі поруч зі своїм будинком у жовтні 2017 року.

Деджорджіо були заарештовані і звинувачені у вбивстві в грудні 2017 року разом зі спільником Вінсом Мускатом. Йорген Фенек, відомий мальтійський бізнесмен, був звинувачений у листопаді 2019 року в замовленні вбивства.

У лютому 2021 року Мускат був засуджений до 15 років позбавлення волі. Фенек ще не постав перед судом і заперечує обвинувачення.

В інтерв'ю агентству Reuters зі своєї тюремної камери в липні Джордж Деджорджіо заявляв, що має намір визнати себе винним і втягнути у вбивство інших людей, які, за його словами, були причетні до нього. До цього інтерв'ю Деджорджіо і його брат завжди заперечували свою причетність до вбивства.

Незалежне розслідування у справі про вбивство журналістки-антикорупціонерки Дафне Каруани Галіції постановило, що держава повинна нести відповідальність за нього після створення "культури безкарності".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: