"Просто бізнес": виконавець убивства відомої журналістки Мальти вперше визнав свою провину

Вівторок, 5 липня 2022, 17:14

Джордж Деджоржіо, якого звинуватили у вбивстві відомої мальтійської журналістки Дафне Каруани Галіції, вперше визнав свою провину в інтерв’ю авторам подкасту про розслідування цієї справи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Джордж Деджоржіо разом зі своїм братом Альфредом, Вінсентом Мускатом і бізнесменом Йоргеном Фенеком є чотирма обвинуваченими у вбивстві Галіції. Слідство вважає, що Фенек був замовником, а решта троє – виконавцями.

"Якби я знав (більше про Галіцію), то попросив би 10 мільйонів (за вбивство), а не 150 тисяч. Для мене це був просто бізнес. Ага. Нічого особистого! Звісно, мені шкода", – заявив Джордж Деджоржіо в інтерв’ю Reuters.

Чоловік додав, що має інформацію про нібито наміри одного з високопосадовців Мальти замовити вбивство журналістки ще у 2015 році, а також про причетність двох колишніх міністрів у збройному пограбуванні.

Деджоржіо також стверджує, що на майбутньому суді офіційно визнає провину та буде співпрацювати з обвинуваченням – щоб зменшити собі й братові вирок та "впевнитися, що ми не будемо самі".

Нагадаємо, 16 жовтня 2017 року на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проєкту Panama Papers та звинувачувала у корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Журналістка розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива.

У лютому 2021 року Вінсент Мускат став першою людиною, засудженою за вбивство. Його засудили до 15 років позбавлення волі.

Незалежне розслідування у справі про вбивство журналістки-антикорупціонерки Дафне Каруани Галіції постановило, що держава повинна нести відповідальність за нього після створення "культури безкарності".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: