Послу Італії не сподобалася обкладинка The Economist про відставку Трасс

фото
Четвер, 20 жовтня 2022, 23:31

Посол Італії у Великій Британії Ініґо Ламбертіні розкритикував британський журнал The Economist через його обкладинку, присвячену відставці прем'єр-міністерки Ліз Трасс, через використання "італійських" стереотипів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

На обкладинці The Economist Трасс тримає щит у вигляді над’їденої піци, а замість списа – виделку зі спагеті. Ілюстрація супроводжується підписом "Welcome to Britaly", яка натякає на перетворення британської політики на італійську через часту зміну прем’єрів.

 

Обкладинка обурила багатьох італійців, зокрема посла Ініґо Ламбертіні, який у листі до редактора журналу The Economist, опублікованому у Twitter дипломатичної місії, написав, що обкладинка була "інспірована чи не найдавнішими стереотипами" про його країну.

"Хоча спагеті й піца – чи не найпопулярніша у світі їжа, ми як другий найбільший виробник у Європі пропонуємо для різноманіття обрати щось із наших аерокосмічної, біотехнічної, автомобільної чи фармацевтичної галузей", – зазначив дипломат.

В італійському сегменті соцмереж обкладинку британського журналу назвали "зарозумілою" і "образливою". "Якщо вас образила обкладинка The Economist цього тижня, я не можу уявити, що станеться, коли ви зрозумієте, що на цій піці є огірки!" – пожартував один дописувач.

Нагадаємо, прем'єрка Британії Ліз Трасс оголосила про наміри подати у відставку. Її термін перебування на посту (44 дні) став найкоротшим в історії.

Через економічні потрясіння, спричинені ухваленням міні-бюджету, депутати британського парламенту від Консервативної партії почали публічно закликати прем'єр-міністерку піти у відставку. Але сама Трасс, вибачившись за помилки, до сьогодні виключала таку можливість.

Читайте також: Зовсім не Тетчер. Чому прем'єрка Британії провалила реформи та опинилася за крок до відставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: