На заході Туреччини почали евакуацію "ризикових" шкіл і лікарень через загрозу землетрусу

Четвер, 2 березня 2023, 15:56

На заході Туреччини вирішили "переселяти" низку шкіл та лікарень у більш безпечні будівлі після попередження науковців про загрозу сильного землетрусу у цій частині країни.  

Про це повідомляє Hurriyet Daily News, пише "Європейська правда".

Посадовці у Стамбулі ініціювали перевірки, наскільки будівлі лікарень і навчальних закладів сейсмічно стійкі. Повідомляють про "багато" рішень щодо шкіл, не називаючи точної кількості. 

Міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа серед останнього оголосив про рішення переселяти державну лікарню Кагитане в корпус іншого медзакладу. Попри те, що це приміщення будувалося після потужного землетрусу 1999 року, фахівці вважають його недостатньо надійним. 

Землетруси і питання готовності до ймовірного великого землетрусу в північно-західному регіоні Мармурового моря навколо Стамбула стануть ключовими питаннями на президентських і парламентських виборах, які планувалися на червень, але президент Ердоган налаштований проводити їх у травні.  

Нагадаємо, турецька влада анонсувала масштабне розслідування і почала масові арешти забудовників та підрядників, чиї будівлі не витримали поштовхів і цілковито зруйнувалися. Під слідством перебувають вже понад 600 осіб. 

Читайте також на цю тему: Корупція вбиває. Як забудовники і влада помножили кількість жертв землетрусу в Туреччині.






Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: