КНДР запустила балістичні ракети на тлі прибуття в регіон авіаносця США

Понеділок, 27 березня 2023, 09:36

Північна Корея в понеділок вранці запустила дві балістичні ракети малої дальності в море біля свого східного узбережжя.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters, повідомили військові Південної Кореї.

КНДР випустила ракети з північної провінції Хванхе о 7:47 ранку за місцевим часом. Вони пролетіли близько 370 кілометрів, повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

КНДР провела запуск ракети із симуляцією ядерної контратаки проти США та Південної Кореї

Обидві ракети впали за межами виключної економічної зони Японії, повідомив японський уряд.

Запуски відбулися у той час, як у вівторок американський авіаносець "Німіц" спільно з кораблями супроводу мали б прибути до південнокорейської військово-морської бази в місті Пусан.

Перед прибуттям у понеділок авіаносець мав провести спільні морські навчання із південнокорейськими силами біля південного узбережжя Корейського півострова.

Запланований візит авіаносця, який є першим з моменту прибуття корабля ВМС США "Рональд Рейган" у вересні, організували в рамках зусиль збільшення кількості американських "стратегічних активів" у цьому районі для стримування Північної Кореї.

Військові Південної Кореї "рішуче засудили" повторні ракетні запуски КНДР як серйозну провокацію.

G7 відреагувала на запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети

Уряд Японії висловив "рішучий протест" Північній Кореї, заявивши, що її ракетні запуски загрожують безпеці та миру країни, регіону та міжнародної спільноти.

В останні тижні Північна Корея нарощувала свої військові випробування. Зокрема, 16 березня Пхеньян провів запуск міжконтинентальної ракети, а 19 березня запустив чергову балістичну ракету малої дальності. 

Минулого тижня Північна Корея заявила про випробування нового підводного ударного безпілотника, здатного нести ядерну зброю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: