У Франції закрили справу проти підозрюваної в корупції колишньої євродепутатки

Четвер, 9 березня 2023, 20:14

Французький суддя у четвер закрив справу проти колишнього французького міністра та ексдепутатки Європарламенту Сільві Гулар щодо нецільового використання державних коштів.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Група по боротьбі з хабарництвом Anticor ініціювала перевірку, подавши кримінальну заяву в червні 2022 року, а розслідування було розпочато у вересні.

На той момент вона займала посаду одного із заступників керуючого Банку Франції, але після початку справи вона пішла з посади.

У 2019 році Гулар була головним кандидатом президента Франції Еммануеля Макрона на посаду єврокомісара, але Європейський парламент відхилив її призначення після двох парламентських слухань, під час яких вона зіткнулася з питаннями щодо звинувачень у використанні помічника Європарламенту для внутрішньополітичної роботи.

Її робота в американському аналітичному центрі, а також розмір її портфоліо також були поставлені під сумнів.

У той час кілька депутатів Європарламенту посилалися на "доброчесність" та "етичні аспекти" як на причини, щоб відхилити її як потенційного комісара. Інші підозрювали, що Європейська народна партія хотіла помститися Макрону після того, як він торпедував кампанію лідера групи ЄНП Манфреда Вебера на посаду голови Єврокомісії.

Після відмови Гулар Макрон підтримав Тьєррі Бретона, який став комісаром ЄС з питань внутрішнього ринку.

Одинадцять інших обвинувачених, включаючи колишнього депутата Європарламенту і союзника Макрона Франсуа Байру, постануть перед кримінальним судом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: