У Швеції вдруге за короткий час в’язень втік з тюрми під час візиту до лікаря

П'ятниця, 14 квітня 2023, 19:04

У Швеції вдруге з лютого засуджений за вбивство втік з в’язниці під час візиту до лікаря – це призвело до закликів посилити безпеку у шведських тюрмах.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації Euractiv.

17-річний хлопець, засуджений за вбивство 54-річного чоловіка, втік разом з двома злочинцями в масках у центрі міста Седертельє в окрузі Стокгольм. Втеча сталася, коли тюремний конвой супроводив його до стоматолога.

Інцидент спонукав міністра юстиції Гуннара Стрьоммера скликати пресконференцію, щоб прокоментувати подію.

"Це надзвичайно серйозна інформація, і це вже друге подібне зникнення за відносно короткий час", – сказав міністр юстиції, маючи на увазі аналогічний випадок в лютому із 20-річним хлопцем під час його візиту до лікарні.

У Франції в'язень захопив у заручники двох охоронців тюрми

"Один раз – це досить серйозно, а два рази за короткий проміжок часу дійсно дає підстави докопатися до суті порушених питань", – сказав Стрьоммер.

Міністр пообіцяв, що він "подбає про те, аби ми дуже ретельно простежили за цим разом зі Службою виконання покарань і пробації".

По всій окрузі стартувала масштабна поліцейська операція з метою затримання всіх причетних до злочину.

Прем'єр-міністр Ульф Крістерссон заявив, що ця втеча викликає багато запитань до Служби виконання покарань і пробації та парламенту.

"Я вважаю скандальним, що людина, яка, напевно, забрала життя іншої людини, може просто піти за допомогою озброєних друзів", – сказав він під час години запитань до прем'єр-міністра в парламенті в четвер.

Нагадаємо, у 2018 році французька поліція оприлюднила деталі "полювання" за найрозшукуванішим злочинцем Франції Редуаном Фаїдом, який за три місяці до того втік з в'язниці на гелікоптері. З'ясувалось, що він переховувався від поліції під паранджею.

А в Чехії поліція затримала чоловіка, який у 1995 році разом зі спільником скоїв пограбування інкасаторського автомобіля в словацькому місті Нітра на понад 12 мільйонів словацьких крон (близько 400 тисяч євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: