Уряд Угорщини подасть у парламент важливий судовий законопроєкт, щоб розблокувати кошти ЄС

Четвер, 27 квітня 2023, 13:39

Після переговорів з Європейською комісією уряд Угорщини подасть на розгляд парламенту ключовий законопроєкт про судову реформу в рамках зусиль з розблокування заморожених коштів ЄС.

Про це повідомила міністр юстиції Угорщини Юдіт Варга на своїй офіційній сторінці в Facebook у четвер, пише "Європейська правда".

"Ми отримали "зелене світло" від Брюсселя (для судового законопроєкту. – Ред.)", – сказала Варга.

У Європарламенті закликали Брюссель обмежити виплати Угорщині через проблеми з демократією

Вона додала, що на підставі повідомлення від єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса уряд подасть законопроєкт до парламенту вже зараз.

Угорщина мала би отримати близько 5,8 мільярда євро у вигляді грантів і ще 9,6 мільярда євро у вигляді вигідних кредитів від ЄС. Але Євросоюз призупинив виплати, поки уряд Віктора Орбана в Будапешті не проведе реформи для підвищення незалежності судової системи та боротьби з корупцією.

Судову реформу вважають важливою віхою в процесі отримання доступу до коштів, яких потребує Угорщина. Сьогодні економіка країни перебуває в стагнації, а інфляція перевищує 25%, підкреслює агентство Reuters.

У лютому представник Угорщини на переговорах з ЄС заявив, що врегулювання розбіжностей з Брюсселем щодо демократичних реформ, необхідних для отримання коштів, може тривати до літа.

У січні цього року Угорщина погодилася змінити законодавство, щоб зняти занепокоєння Брюсселя щодо участі пов'язаних з урядом політиків в університетських радах та відновити фінансування Європейського Союзу для студентів і викладачів.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: