Зеленський зустрівся з президентом Міжнародного кримінального суду у Гаазі

фото
Четвер, 4 травня 2023, 14:09

Президент України Володимир Зеленський у рамках візиту до Нідерландів зустрівся із топ-керівництвом Міжнародного кримінального суду, який розслідує скоєні в Україні воєнні злочини та вже видав ордер на арешт президента РФ. 

Як повідомляє "Європейська правда", про зміст розмови розповіли в Офісі президента. 

Зеленський на зустрічі із президентом Міжнародного кримінального суду (МКС) Пьотром Хофманскі та секретарем суду Освальдо Завалою Агілером наголосив, що для України принципово важливо, щоби усі винні у воєнних злочинах та злочинах проти людяності не залишились безкарними. 

Глава МЗС Нідерландів: не може бути миру без справедливості

"Для нас результат – це виключно конкретні вироки всім російським воєнним злочинцям, включно з найвищим керівництвом країни-агресора", – наголосив Володимир Зеленський.

 
Фото: Офіс президента

Він високо оцінив вже зроблену МКС роботу, окремо відзначивши ордери на арешт Путіна та російської омбудсменки з прав дитини  за звинуваченнями у депортації українських дітей.

Зеленський додав, що Україна робила й робитиме все необхідне для розслідування скоєних російськими військовими воєнних злочинів у межах національної юрисдикції та для співпраці з МКС.

Президент відзначив важливість відкриття найближчим часом філії Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду в Києві, що сприятиме подальшому посиленню відповідної взаємодії.

Нагадаємо, на спільному з главою МЗС Нідерландів брифінгу у Гаазі Зеленський зазначив, що певно усі "хотіли б бачити тут іншого Владіміра", натякаючи на Путіна. 

Також він розкритикував ідею "гібридного" спецтрибуналу над РФ за злочин агресії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: