Канада виділить $410 млн на підтримку України 

Середа, 12 липня 2023, 20:49

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на саміті НАТО у Вільнюсі оголосив про нове фінансування та проєкти на суму 541 млн канадських доларів ($410 млн) для підтримки України та зміцнення трансатлантичної безпеки.

Про це повідомила пресслужба прем’єр-міністра Канади, пише "Європейська правда".

"Прем'єр-міністр оголосив про виділення 541 млн канадських доларів нового фінансування та проєктів на підтримку України та зміцнення трансатлантичної безпеки. Нове фінансування для України доповнює понад 8 млрд доларів різнобічної допомоги, яку Канада виділила з початку 2022 року", – йдеться у повідомленні.

За словами Трюдо, Канада має намір відповісти на прямий запит України, надавши їй додаткові камери для безпілотників. 

Канада також забезпечуватиме тренування та розбудову потенціалу українських військових в рамках операції "UNIFIER" в Канаді. Цього літа Королівський військовий коледж Сен-Жан прийматиме офіцерів-курсантів з України на інтенсивну тритижневу навчальну програму, розроблену у партнерстві з НАТО в рамках Програми вдосконалення військової освіти (DEEP).

Трюдо також оголосив про виділення додаткових 48,8 млн канадських доларів ($37 млн) до Комплексного пакета допомоги для України. 

Цей внесок підтримає надання НАТО нелетальної практичної допомоги Україні через передачу матеріальних засобів, в тому числі палива, мостового обладнання, пайків і засобів першої допомоги. 

Канада входить до групи 11 країн-партнерів, які підписали меморандум, що визначає умови навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі Трюдо пообіцяв, що Канада більш ніж вдвічі збільшить свої військові сили в Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: