Посол ЄС у Молдові потролив шпигунську дипмісію РФ з даху свого офісу

Фото
Четвер, 27 липня 2023, 08:40

Глава представництва ЄС у Молдові Яніс Мажейкс із даху будівлі дипмісії Євросоюзу висміяв російських дипломатів у Кишиневі після того, як журналісти оприлюднили матеріал про "шпигунські тарілки" росіян.

Мажейкс опублікував у своєму Facebook фото, яким потролив росіян, повідомляє "Європейська правда".

Дипломат натякнув на нещодавнє розслідування, в ході якого журналісти нарахували на даху посольства РФ у Кишиневі 28 антен і тарілок, які російські спецслужби використовують для стеження за владою Молдови.

Мажейкс продемонстрував, що на даху представництва ЄС немає жодної тарілки, і зазначив, що його співробітники "не мають часу дивитися телевізор", вочевидь, маючи на увазі стеження, яке вели росіяни.

 
Janis Mazeiks/facebook.com

"Спекотний літній день у Кишиневі. Щойно перевірили дах представництва ЄС – кондиціонери працюють на повну потужність, супутникові антени на нашому даху не встановлені. Ми настільки зайняті роботою, що не маємо часу дивитися телевізор", – підписав фото Мажейкс.

Після публікації розслідування президентка Молдови Мая Санду заявила, що спецслужби країни поінформовані про ситуацію і згодом вони запропонують "вирішення цієї проблеми".

Згодом Молдова оголосила про рішення вислати 45 співробітників російського посольства у Кишиневі.

Дивіться також відео "Європейської правди": Росія руйнує Молдову зсередини. Чому пропаганда РФ ефективна та як її зупиняють у Молдові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: