Чеський міністр про вступ України до ЄС: Ми завжди повинні доводити Києву, що не покинули його

Субота, 29 липня 2023, 15:28

Чеський міністр у європейських справах Мартін Дворжак вважає, що Україна і її вступ до Євросоюзу в найближчі роки буде однією з найбільших тем у ЄС.

Про це він сказав в інтерв’ю ČTK, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ceske Noviny.

На думку Дворжака, важко передбачити, чи почнуться переговори про вступ до кінця року.

"Українці дуже позитивно ставляться до свого домашнього завдання і виконують його. Чи просунуться вони достатньо далеко у жовтні, щоб розпочати переговори про вступ у грудні, я не можу вам зараз сказати", – зазначив він, маючи на увазі жовтневий дедлайн, коли Україна має отримати офіційну оцінку прогресу у проведенні реформ.

"Ми завжди повинні доводити Україні, що ми не покинули її, що вона на правильному шляху, і що якщо вона продовжить йти цим шляхом, то досягне мети, яку хоче", – додав Дворжак.

Він також зазначив, що після того, як Україна значно наблизилася до членства в ЄС після російського вторгнення, деякі балканські країни занепокоїлися, що їхні європейські амбіції стають відсталими.

За словами Дворжака, навіть старі члени ЄС розуміють, що Балкани не можна втратити. Як і президент Франції Емманюель Макрон, міністр вважає, що ЄС не може дозволити собі залишити регіон у нестабільності, інакше може виникнути велика проблема.

Нагадаємо, колишній міністр закордонних справ Польщі, євродепутат Радослав Сікорський вірить, що Україна може стати членом ЄС до 2030 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: