Президентка Єврокомісії відвідає Лампедузу на тлі загострення ситуації з мігрантами

Субота, 16 вересня 2023, 15:46

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вирушить у неділю на італійський острів Лампедуза, де спостерігається загострення ситуації з напливом мігрантів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Ерік Мамер, головний речник Єврокомісії, заявив у суботу, що фон дер Ляєн вирушає на острів на запрошення прем'єрки Італії Джорджії Мелоні. Мелоні пообіцяла вжити "надзвичайних заходів" для боротьби з напливом мігрантів на тлі загострення ситуації на Лампедузі.

Лідерка ультраправих заявила, що написала президенту Європейської ради Шарлю Мішелю з проханням розглянути питання міграції під час жовтневого саміту ЄС, а також запросила фон дер Ляєн ознайомитися з умовами на Лампедузі.

"Я маю намір повторити прохання про негайну місію ЄС для блокування відплиття човнів з мігрантами", – сказала Мелоні.

У суботу під час рятувальної операції на човні, що перевозив людей на Лампедузу, було знайдено мертвим новонароджене немовля.

Італійський Червоний Хрест у своїй заяві повідомив, що станом на п'ятницю на маленькому острові перебувало близько 3800 осіб, а близько 2500, як очікується, будуть перевезені в інше місце.

За даними уряду, кількість людей, які прибувають на човнах після перетину Середземного моря, цього року зросла більш ніж удвічі – до 106 000 осіб станом на зараз, порівняно з 53 000 за аналогічний період минулого року.

Цей сплеск, який відбувається попри суперечливу угоду Європейської комісії з Тунісом, укладену в липні з метою зупинити міграційні потоки до Європи, чинить тиск на Мелоні, яка прийшла до влади минулого року з обіцянками стримати міграцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: